מחלות עור חשוכות מרפא
מחלות עור חשוכות מרפא
10/05/16

מחלות עור חשוכות מרפא

העור הוא השכבה החיצונית המגנה על הגוף. כאשר העור בא במגע יום יומי עם חומרים כימיים או ביולוגיים מסוכנים הוא עלול לגרום למחלות עור, לסרטן עור, לדלקות עור, לאקזמה לאלרגיה קשה ועוד. ההערכה היא כי בארצות הברית ובקנדה ובמדינות הנורדיות, סקנדינביה ואיסלנד, שכיחות מחלות העור התעסוקתיות עומד על כשלושים אחוז מבין כל המחלות התעסוקתיות המוכרות כמחלת מקצוע. בישראל מעריכים כי רק כשבעה אחוז ממחלות מקצוע הן מחלות עור. החוקרים מעריכים כי מחלות העור התעסוקתיות נמצאות בעלייה בשל החדרה של כימיקלים ותערובות של כימיקלים מסוגים חדשים לתעשייה.

מהם תחומי העיסוק החושפים את העובדים לחומרים המסוכנים?

  • עובדי מעבדות ומרפאות חשופים לחומרים מסוכנים, חלקם רדיואקטיביים.
  • פועלים העובדים בתעשייה נחשפים לחומרים מסוכנים. עובדים בתעשיית הצילום והמדפסות, בתעשיית עיבוד העורות, בתעשיית הפלסטיק, בתעשיית הגומי בתעשיית הטקסטיל ועוד נחשפים  לחומרים מסוג ממסים פחמימניים, טלק, קלקר בשילוב אבץ, גומי גולמי, חומרים מחמצנים, קורוזיביים, אבק ועוד.
  • עובדי בניין נחשפים למלט, מכונאים חשופים לשמני מכונות, לדלקים, לחומרי ניקוי. העובדים בתעשיית האלקטרוניקה והעובדים במילוי בטריות נחשפים לחומצות, לבסיסים, לניקל קדמיום ועוד.
  • עובדי מכוני היופי נחשפים לתמיסות כימיות המצויות בחומרים לצביעת השיער, בחומרים להבהרת השיער לתכשירי שמפו ועוד. עובדים אלו מצויים בבעיה כפולה מאחר, בניגוד לעובדים בתחומים אחרים, הם אינם יכולים ללבוש כפפות בעת העבודה.
  • עובדים בענף החקלאות נחשפים לחומרי חיטוי, למדבירי מזיקים, לקוטלי חרקים, לשמנים ועוד.
  • עובדי המטבח והקייטרינג, עובדי מאפיות וקונדיטורים חשופים יום יום לחומרי חיטוי, לחומרי ניקוי חריפים, לתוספי אפייה ועוד.
  • כל מי שחשוף בעבודתו לדבקים כימיים, לחומרי בניין כמו מלט וטיט לחומרי צביעה ועוד עלול לחלות במחלות עור, במיוחד באקזמה.
  • עובדי ניקיון ועובדים נוספים הבאים במגע עם חומרי ניקוי וחומצות מסוגים שונים חשופים לכוויות ולגירויים בעור.

תקנות הבטיחות קובעות כי חובה על המעסיק להגן על העובדים

  1. על המעסיק ליידע את העובדים בדבר הסיכונים שבחומרים שאתם הם באים במגע ולהדריך אותם בשיטות למניעת הנזקים.
  2. חובה על המעסיק לדאוג לאוורור נאות של חלל העבודה, לספק לעובדים ציוד מגן אישי כמו כפפות מגן לידיים, ביגוד מגן מלא לכל אברי הגוף הכולל שרוולים ארוכים כדי למנוע את המגע הישיר שבין החומרים המסוכנים לעור.
  3. יש להקפיד על היגיינה אישית של העובדים, לשמור על ניקיון הידיים ועל כל חלקי הגוף החשופים לחומרים הכימיים.
  4. יש לאחסן את החומרים הכימיים המסוכנים במקומות המיועדים לכל ולסמן עליהם אזהרה בולטת. כמו כן חשוב להקפיד ולסגור היטב את הכללים שבהם מאוחסנים החומרים.
  5. חשוב לערוך בדיקות סביבתיות באופן קבוע כדי לבדוק את רמת החשיפה לחומרים המסוכנים ולערוך בדיקות רפואיות לעובדים על ידי רופא תעסוקתי.

המידע הכלול במאמר זה – כללי ואינו מהווה תחליף לקבלת חוות דעת מקצועית. אף כי נעשה מאמץ למנוע אי דיוקים, ייתכן שנפלו במאמר טעויות. לפיכך השימוש במידע הכלול במאמר הינו על אחריותו הבלעדית של המשתמש ומוזי בוטון בטיחות ואיכות הסביבה בע"מ לא תהא אחראית בצורה כלשהי לתוכנו או לשימוש בו.

שתף:
וואטסאפ חייג אלינו צור קשר
Icon for fixed button לייעוץ עם מומחה
דילוג לתוכן