טרמפולינות בחצר
טרמפולינות בחצר
10/05/16

טרמפולינות בחצר

טרמפולינה – זה כיף, זה מהנה, אבל זה יכול להיות מאוד מסוכן!

בערוץ 10 התפרסמה בתשעה במאי כתבה על אודות הסכנות והסיכונים שבשימוש בטרמפולינות. לא היה קל לצפות בתמונות שהראו את הפגיעות שחוו ילדים כתוצאה  ממשחק תמים בטרמפולינות ואת מסע השיקום המייסר והארוך שעוברים הילדים שנפגעו.  כבר בשנת 2012 הזהיר ארגון רופאי הילדים האמריקאי מפני הסכנות ואמר בבירור כי הקפיצה על טרמפולינות עלולה להיות משחק באש. בכל יום מגיעים לחדרי המיון ילדים שנפצעו פציעות קלות וגם חמורות בזמן המשחק בטרמפולינה. בארה"ב, מדווחים הנתונים, מתרחשות בשנה מעל למאה אלף פציעות חמורות מהטרמפולינות הביתיות. אם אתם רוצים לשמור על בריאות הילדים, חוזרים ואומרים הרופאים ומומחי הבטיחות, הוציאו את הטרמפולינות מחצרות הבתים או לחילופין הקפידו מאוד על כללי הבטיחות.

נתוני הסטטיסטיקה משקפים את היקף הפגיעות

  • על פי הנתונים הרשמיים שנאספו על ידי האתר "לגדול בטוח", אתר העוסק בייעוץ והדרכה לבטיחות ילדים, שבעים וחמישה אחוז מהתאונות מתרחשות כשיש יותר ממשתמש אחד על המשטח, בדרך כלל מי שנפגע הם הילדים הצעירים.
  •  שישים אחוז מהנפגעים סובלים משברים בידיים, שלושים אחוז סובלים מנקעים ושברים ברגליים, שניים עשר אחוזים סובלים מחבלות ראש וגב, בניהן פגיעות בצוואר ובחוט השדרה, ואחת מכל מאתיים פציעות מסתיימת בנזק נירולוגי קבוע.
  • הורים רבים אינם מבינים את גודל הסכנה, טוענים הרופאים. לא מדובר בתאונה חד פעמית, אלא במכשיר מסוכן. גם השיפורים הרבים שערכו יצרני הטרמפולינות במטרה לשפר את בטיחותן, לא תמיד עוזרים. הם אומנם נותנים תחושת ביטחון מדומה, אך המציאות שונה.

רק הקפדה על כללי הבטיחות תציל חיים ופגיעות

אם בכל זאת החלטתם לתת לילדים להשתמש בטרמפולינות, עליכם לקחת בחשבון את הסיכונים ולפקח היטב.

  • המיקום של הטרמפולינה היא חלק בלתי נפרד משימוש זהיר. חשוב למקם אותה באזור חשוף ללא מכשולים, הרחק מעמודי חשמל, גדרות, עצים וסכנות אחרות. אסור, בתכלית האיסור, למקם אותה על משטח קשיח כמו בטון או אספלט, חשוב למקם על מצע רך כמו דשא או חול או כל מצע שיספוג את זעזועי הקפיצה.
  • חשוב לוודא כי הטרמפולינה עומדת על לא פחות משניים עשר רגליים שישמרו היטב על היציבות שלה. גובה הטרמפולינה חייב להיות לפחות שלושה מטרים מהרצפה והמשקל שלה אמור להיות לפחות שמונים קילו. משקל נמוך יותר מצביע על ניסיון לחסוך בברזל, חיסכון הפוגע ביציבות.
  • בעת השימוש בטרמפולינה יש להקפיד כי השטח שמתחת לטרמפולינה נקי מחפצים.
  • הרשתות בצדדים נותנים לרבים הרגשת ביטחון, אך במקרים רבים אין בהן ביטחון של ממש. הרשת צריכה להיות פנימית כדי שידיו או רגליו של הקופץ לא ייתפסו על ידי הקפיצים, גם קשת הברזל צריכה להיות מחוץ לתחום הקפיצה כדי למנוע פגיעות בזמן הקפיצה.
  • סולם העלייה אל הטרמפולינה חייב להיות עם שלבי עלייה משוננים מפלסטיק שימנעו החלקה ופציעה של הילדים המטפסים עליהם יחפים. הרווחים בין שלבי הסולם צריכים להיות מותאמים למפתח הרגליים של הילדים.
  • בעת השימוש בטרמפולינה מותר רק לאדם אחד להיות על המתקן. אין להכניס חיות אל תוך המתקן ולא חפצים חדים או שבירים. במשך כל זמן השימוש חייב להיות במקום מבוגר אחראי אשר יעקוב אחר הילד ויפקח על כללי הבטיחות, אסור להשאיר את הילדים על המתקן ללא השגחה אפילו לדקה אחת לבד.
  • יש לקפוץ רק ברגליים יחפות או עם גרביים ונעליים המיועדים לכך.
  • לפני כל שימוש חשוב לבדוק את הטרמפולינה ולהחליף כל חלק שחוק, חסר או פגום. בדקו אם כל הקפיצים תקינים ומשולבים היטב בשלדה ובמזרון הקפיצה.

טרמפולינה בטיחותית והקפדה על תנאי הבטיחות עשויים להציל חיים. אל תחפשו טרמפולינות זולות, חפשו טרמפולינות איכותיות. בישראל עדיין אין תו תקן לטרמפולינה, אך תווי התקן האירופאים מעידים על רמת בטיחות גבוהה ועל בדיקות מחמירות. לעולם, אל תחסכו כסף על חשבון הבטיחות, הקפידו לקנות טרמפולינה עם תווי תקן מוכרים ומחמירים.

המידע הכלול במאמר זה – כללי ואינו מהווה תחליף לקבלת חוות דעת מקצועית. אף כי נעשה מאמץ למנוע אי דיוקים, ייתכן שנפלו במאמר טעויות. לפיכך השימוש במידע הכלול במאמר הינו על אחריותו הבלעדית של המשתמש ומוזי בוטון בטיחות ואיכות הסביבה בע"מ לא תהא אחראית בצורה כלשהי לתוכנו או לשימוש בו.

שתף:
וואטסאפ חייג אלינו צור קשר
Icon for fixed button לייעוץ עם מומחה
דילוג לתוכן